Dieta cu kefir timp de 3 și 7 zile, minus 10 kg. Rezultate înainte și după dietă

În ultimii câțiva ani, dieta cu kefir nu a părăsit pozițiile de top în evaluările de popularitate. Recenziile despre el sunt foarte, foarte pozitive. Și acest lucru este destul de de înțeles. Nu se întâmplă adesea să întâlniți o mono-dietă, a cărei componentă principală poate satisface aproape complet nevoile organismului de nutrienți esențiali. Într-adevăr, uită-te la compoziția chefirului - conține proteine și carbohidrați (și carbohidrați de origine animală - ceea ce este în general foarte rar) și grăsimi saturate, de care organismul are nevoie pentru a absorbi vitaminele liposolubile și pentru a forma hormoni sexuali.

rezultatul dietei cu kefir înainte și după

În același timp, chefirul este un produs din lapte fermentat, ceea ce înseamnă că intoleranța la lactoză („zahărul din lapte", care se găsește în lapte) nu va mai fi o problemă. Dieta cu chefir vă va permite să îmbunătățiți funcționarea tractului gastrointestinal prin introducerea de bacterii benefice în intestine (cu toate acestea, dacă suferiți de ulcere sau alte boli ale sistemului digestiv, atunci o astfel de dietă vă este contraindicată).

Dar, desigur, trebuie să înțelegeți că conținutul de proteine, grăsimi și carbohidrați nu este singura condiție pentru a numi o dietă eficientă și sigură. Ca și în cazul oricărei alte diete, este necesar să luați vitamine, deoarece privându-vă de anumite tipuri de alimente, vă lipsiți de vitaminele și mineralele pe care le conțin.

Cât de mult poți slăbi în 3 zile, într-o săptămână, în 10 zile?

Înțeleg perfect că aceasta este cea mai importantă întrebare, pentru că înainte de a face sacrificii, cu toții vrem să știm ce beneficii vom obține până la urmă. Te voi dezamăgi, nu există numere specifice, totul depinde de ce formă te afli în acest moment. Există cel puțin 2 opțiuni aici:

  1. Dacă înălțimea ta este de 170 cm și greutatea ta este de 110 kg, atunci ai acumulat clar 40-50 de kilograme în plus. În acest caz, puteți pierde cu ușurință 1-1, 5 kg pe zi cu o dietă cu chefir și puteți pierde 7 sau chiar 10 kg pe săptămână.
  2. Dar, dacă ești o fată sportivă care, cu o înălțime de 170 cm, a decis să slăbească la 55 kg cu actualele 65 kg, atunci fii pregătit pentru muncă mai lungă.

În primul caz, greutatea va dispărea rapid din cauza pierderii unei cantități mari de lichid conținut în organism din cauza oxidării grăsimii viscerale (aceasta este grăsimea care învăluie organele interne) și a pierderii simultane de mușchi.

Și în al doilea caz, corpul nu are de fapt excesul de grăsime. Tot ceea ce este acolo este puțin subcutanat, care este o rezervă strategică de energie pentru organism și de care se va despărți doar în ultimă instanță. Nu ar trebui să contați că pierdeți toate cele 10 kg într-o săptămână pe chefir. Maxim 3 kg. Pentru că corpul tău nu are exces de lichid, iar dacă faci sport, atunci nu va renunța la mușchi.

Dieta cu kefir timp de 7 zile si minus 10 kg?

dieta cu kefir timp de o săptămână

O întrebare foarte populară pe internet. După cum am explicat deja, un astfel de rezultat este într-adevăr posibil, dar pentru asta trebuie să fii cu adevărat foarte mare. Aș dori să abordez întrebarea dintr-un unghi ușor diferit: ce versiune a dietei cu kefir este cea mai populară și de ce nu ar trebui să o încercați niciodată.

Astăzi, cea mai comună versiune a dietei cu kefir presupune consumul de un litru și jumătate de chefir pe zi. De asemenea, in functie de durata dietei, in dieta pot fi adaugate portii mici de carne sau legume.

Să ne dăm seama cât timp ne va dura să ajungem într-un pat de spital, urmând un astfel de meniu.

Vom lua în considerare întrebarea din punct de vedere al conținutului de calorii. Sincer, nu cred în numărarea caloriilor, dar în acest caz va fi un exemplu.

Dacă ai un loc de muncă sedentar și nu te miști prea mult, corpul tău cheltuiește aproximativ 1000 kcal pe zi. Are nevoie de ele pentru a menține funcția creierului, pentru a menține funcționalitatea proceselor interne precum respirația, alimentarea cu sânge, digestia și, uneori, ridicarea unei linguri.

100 de grame de chefir conțin 50 de kcal, ceea ce înseamnă că, dacă bei 1, 5 litri de chefir pe zi și nu mai consumi alimente, vei obține maximum 750 de kcal pe zi. Și aveți nevoie de cel puțin 1000 de kcal. Pe ce organ va începe corpul să economisească fără a furniza energie? Nu vreau să verific asta.

Da, dacă vrei să încerci, atunci, desigur, nimeni nu te va opri, dar dacă bei doar chefir mai mult de trei zile la rând, atunci îți vei continua pierderea în greutate în spital sub o picurare de glucoză.

dieta kefir cu mere

De aceea, dacă vorbim despre dieta cu kefir, atunci nu ar trebui să ne concentrăm doar pe ea.

Să ne uităm la opțiunile pentru dietele cu kefir, care implică utilizarea altor produse

Dieta cu kefir cu mere

Combinație populară. Dar fără rost. Un măr este fructoză, care, în linii mari, este la fel cu carbohidrații. Și carbohidrații în exces, după cum știm, sunt o cale directă către creșterea grăsimilor. Consumul de mere cu chefir nu dă niciun efect cumulativ. Iar mărul apare aici doar pentru că este cel mai non-alergenic și pe tot parcursul anului. Poți la fel de bine să scrii despre dieta chefirului cu o banană, pere sau mango. Dar suntem cu toții mai familiarizați cu mărul. Așa că scriu despre asta din când în când, transformându-l treptat într-un fel de produs super sănătos pentru pierderea în greutate. Și legumele sunt mult mai eficiente în această chestiune.

Dieta cu kefir cu hrisca

dieta cu kefir cu hrisca

Deja e mai cald. Hrișca este unul dintre acei carbohidrați care se numesc „de lungă durată". Ei nu își dau imediat toată energia organismului, ci o fac treptat, fără a provoca creșteri bruște ale nivelului de zahăr din sânge. Pentru a fi corect, trebuie remarcat faptul că nu numai hrișca are un efect similar. Și fulgii de ovăz și orzul și orzul au aceleași proprietăți. Prin urmare, nu ar trebui să vă concentrați doar pe hrișcă; cu cât meniul este mai variat, cu atât mai bine.

Dieta cu kefir cu carne

Dar asta nu este foarte bine. După cum am spus deja, chefirul este un produs de origine animală. La o dietă cu chefir, obțineți deja o mulțime de proteine și grăsimi animale. Nu este nevoie să supraîncărcați ficatul și rinichii cu același lucru. Mai mult decât atât, o dietă cu kefir vă poate vindeca pancreasul (sau mai bine zis, organismul însuși îl va vindeca în perioada de evitare a alimentelor grase), iar adăugarea cărnii va anula un efect secundar atât de plăcut. Prin urmare, nu trebuie să vă diluați dieta cu carne fiartă sau chiar prăjită. Poate doar pește. Dar foarte rar. Nu mai mult de o dată pe săptămână.

Și acum, că am câștigat deja o teorie, să creăm meniul nostru ideal bazat pe chefir, pe care puteți rezista suficient de mult pentru a obține efectul așteptat și fără a vă face rău.

dieta chefir cu carne

Dieta cu kefir. meniu pentru saptamana

Nu, bineînțeles că poți rezista 2 săptămâni într-un astfel de meniu, iar unele chiar și o lună, dar practica arată că rezultatul cel mai vizibil vine tocmai în prima săptămână. Apoi efectul scade brusc.

Mic dejun

Acesta este momentul în care putem mânca carbohidrați și nu ni se va întâmpla nimic pentru asta. Prin urmare, vom mânca terci la micul dejun. După cum am aflat deja, poate fi oricine. Hrișcă, orz, fulgi de ovăz. O bucată de unt nu va strica deloc. Principalul lucru de reținut este că terciul trebuie gătit din cereale și nu dintr-o pungă instant.

Băutura va fi fie apă, fie ceai sau cafea neîndulcite.

Masa de pranz

Chefir. Unul sau două pahare. Pentru a reduce senzația de foame.

Cină

produsele lactate stau la baza dietei cu kefir

La prânz vom mânca salată de legume. În mod ideal, va fi făcut din varză sau castraveți și roșii. Acestea sunt acele legume care conțin în principal fibre pentru a menține digestia normală și nu conțin amidon, care este un carbohidrat rapid. Puteți adăuga și verdeață în salată: rucola, măcriș etc. Salata grecească ar fi, de asemenea, o alegere foarte bună. Puteți bea ceai sau cafea nedulci.

Toate. Aici vine punctul de cotitură. După prânz, doar chefir este în meniu. Nu este nevoie să vă limitați la anumite porțiuni și timpi de administrare. Am avut dureri de cap și am băut un pahar de chefir. Și nu contează câți pahare primești pe zi. Nu contează la ce oră îl bei. Principalul lucru este să nu simți foame. Acesta este un punct foarte important. Nu-ți lăsa corpul să știe că ești la dietă, altfel îți va încetini în mod deliberat metabolismul și eficacitatea dietei va scădea brusc.

Este foarte important să bei apă plată. Este ușor să ratezi acest punct într-o dietă cu kefir. Prin urmare, stabiliți-vă un timp clar pentru a bea apă. În mod ideal, un pahar imediat după trezire, unul la scurt timp înainte de prânz și două pahare înainte de culcare.

Asta e tot. Calea ulterioară depinde doar de tine. Atâta timp cât poți rezista la asta, îndrăznesc să o spun, meniu slab, poți slăbi atât de mult. În medie, aceasta este de 3-4 kg pe săptămână.

Nu uitați decât un lucru: nicio dietă nu are sens dacă după aceasta începi să mănânci la fel ca înainte.

Sfatul meu pentru tine este ca dupa dieta cu kefir sa revii treptat la alimentatia normala. Lăsați legumele la prânz, dar adăugați la ele bulion de carne. Scoateți chefirul de la cină, dar înlocuiți-l nu cu carbohidrați, ci cu alimente proteice: carne, pește, ouă. Trecând treptat la alimente obișnuite, poți menține rezultatele obținute și poți alege o dietă care să fie atât gustoasă, cât și sănătoasă pentru tine în viitor.

P. S. Nu este nevoie să copiați orbește ceea ce vi se oferă ca rețetă universală. Petreceți câteva ore din timpul dvs. , dar creați un meniu care vi se potrivește. O abordare individuală garantează întotdeauna rezultate!