Dieta de băut pentru pierderea în greutate: recenzii și rezultate, opinia medicilor

apa din fructe pentru dieta de baut

Dieta cu băuturi este considerată una dintre cele mai eficiente metode de pierdere în greutate. Ajută nu numai să scapi de kilogramele în plus, dar ajută și la eliminarea substanțelor nocive din organism. Cu toate acestea, metoda nu este potrivită pentru toată lumea.

Ce este o dietă de băut?

Dieta de băut - o modalitate de a reduce greutatea, care se bazează pe excluderea alimentelor solide din meniu. Toate substanțele utile în timpul perioadei de slăbire pe care o persoană le va primi din suc, apă și o serie de alte băuturi. Timp de 2 săptămâni, metoda vă permite să scăpați de kilogramele în plus și să eliminați toxinele din organism. Trebuie avut în vedere că metoda este extremă. Nu se potrivește tuturor.

Dieta de băut și-a câștigat reputația ca fiind una dintre cele mai eficiente metode de slăbire. Există mai multe nume alternative de schemă. Deci, uneori se numește o dietă pentru leneși. Această metodă și-a primit numele datorită faptului că nu implică efort fizic. Schema de pierdere în greutate se mai numește și dieta model. Scăderea kilogramelor în plus se datorează unei diete sărace în calorii, care va trebui urmată timp de 2 săptămâni. Principalele obiective ale soiului de descărcare sunt:

 • reducerea sarcinii pe tractul digestiv;
 • reducerea procentului de grăsime corporală;
 • normalizarea funcționării organelor interne.

Cu toate acestea, nu toți nutriționiștii sunt pozitivi cu privire la această metodă. O serie de experți sunt siguri că dietele de băut sunt foarte dure. Pe toată perioada de descărcare, alimentele solide sunt complet excluse din dietă. Lichidul nu este capabil să permită organismului să obțină suficient și să obțină substanțele necesare pentru metabolismul normal. Între timp, pierderea în greutate vorbește pozitiv despre metoda de pierdere în greutate. Printre avantajele dietei se numără:

 1. Eficiență ridicată. Timp de 2 saptamani poti slabi 7-15 kg.
 2. Există o scădere a volumului stomacului.
 3. Organismul este curățat de substanțele nocive.

Cu toate acestea, metoda are și multe dezavantaje. Poate provoca o listă întreagă de efecte secundare. Meniul zilnic va fi semnificativ limitat. Dacă părăsiți dieta incorect, se poate dezvolta anorexie.

Contraindicații și efecte secundare

Dacă o femeie dorește să evite consecințele negative, se recomandă utilizarea metodei timp de cel mult șapte zile. Aderarea mai îndelungată la un regim de slăbire poate duce la următoarele reacții adverse:

 • scaune neregulate, constipație sau diaree;
 • greață, flatulență sau balonare în stomac;
 • respirație urât mirositoare, înveliș alb pe limbă;
 • amețeli sau anemie;
 • încălcarea funcționării rinichilor și apariția unei umflături severe dimineața;
 • apariția muștelor în fața ochilor.

Dacă faceți meniul incorect sau părăsiți brusc regimul de pierdere în greutate, acest lucru poate duce la perturbarea tractului gastrointestinal, care nu va putea trece imediat la procesarea alimentelor solide. În unele situații, poate fi necesară medicația. Dieta poate duce la dezvoltarea de gastrită, anorexie și o serie de alte boli. Pentru a reduce riscul de reacții adverse, se recomandă utilizarea unei diete numai în absența contraindicațiilor, care sunt:

 • sarcina și alăptarea;
 • probleme cu tractul gastro-intestinal;
 • epuizarea corpului;
 • cistita, boli ale ficatului și rinichilor;
 • vene varicoase, tendință la umflături și creșterea presiunii;
 • adolescență sau bătrânețe;
 • minte instabilă.

Principii și reguli de conformitate

După ce a decis să slăbești folosind această metodă, merită să ne amintim principiile și regulile existente. Deci, în niciun caz nu trebuie să abuzați de dietă. Nu puteți recurge la metodă mai mult de 1 dată pe an. Două săptămâni de dietă de băut sunt suficiente pentru a curăța organismul și a reporni toate sistemele vitale. Dacă regula este încălcată, corpul poate suferi.

Merită să ne amintim efectele secundare existente. Dacă în procesul de descărcare, o femeie se confruntă cu o deteriorare a stării sale, este necesar să consultați un specialist și să alegeți o modalitate diferită de a pierde în greutate. Procesul de pierdere în greutate trebuie abordat cu înțelepciune. Într-o situație diferită, femeile riscă să câștige probleme de sănătate.

Metoda nu poate fi folosită de persoanele care au boli cronice. Problemele cu sistemul digestiv sunt, de asemenea, un motiv pentru a abandona dieta de băut.

Produse permise și interzise

Timp de 2 săptămâni, alimentele solide sunt complet excluse din dietă. Doar produsele alimentare lichide sunt disponibile pentru consum, a căror listă include:

 • apă, ceai și cafea;
 • pupituri, decocturi și compoturi neîndulcite;
 • carne cu conținut scăzut de grăsimi, bulion de legume, pește și supe piure;
 • sucuri naturale de fructe și legume;
 • cacao.

Sucurile cumpărate din magazin sunt interzise. Sunt permise doar băuturile proaspăt stoarse. Unii nutriționiști includ cacao pe lista alimentelor interzise. Lista este destul de extinsă. Pe lângă cacao, include:

 • alcool și băuturi carbogazoase;
 • orice aliment solid și gumă de mestecat;
 • muraturi, marinate, condimente iute si condimente;
 • zahăr și înlocuitorii săi;
 • bulion gras;
 • băuturi lactate și acru cu conținut ridicat de grăsimi;
 • înghețată și alte dulciuri cumpărate din magazin;
 • orice uleiuri.

De asemenea, mierea este interzisă.

Pregătirea pentru o dietă

Dieta de băut este o metodă foarte strictă de slăbire. Din acest motiv, este necesar să vă pregătiți în prealabil. Acest lucru va reduce riscul de tulburări la nivelul tractului gastrointestinal. Prima zi este grea. Din cauza unei schimbări bruște a dietei, pot apărea o clocoteală în abdomen și o serie de alte senzații incomode. Intrarea corectă va evita efectele secundare. Cu toate acestea, odată cu această etapă, schema de slăbire se va întinde timp de 3 săptămâni. Cu toate acestea, o femeie va putea minimiza impactul negativ al modificărilor conținutului caloric al dietei asupra organismului. Timp de 6 zile, se recomandă să mănânci după cum urmează:

 1. Pentru micul dejun, ar trebui să gătiți mai mult terci lichid. Prânzul și cina rămân aceleași.
 2. Pentru micul dejun, se prepară terci lichid, prânzul rămâne același, pentru cină trebuie să mănânci piure de cartofi.
 3. Micul dejun este duplicat, se recomandă consumul de supă piure la prânz, piure de legume la cină.
 4. Se recomandă să bei lapte fermentat copt dimineața, să mănânci bulion de carne grasă la prânz și piure de legume la cină.
 5. Bea chefir dimineața, bulion de pui la prânz și smoothie-uri la cină.
 6. Laptele trebuie consumat la micul dejun, bulion de legume la prânz și ceai de plante la cină.

meniu exemplu

Meniul este alcătuit pentru 14 zile. Dieta este selectată în așa fel încât să ajute o femeie să lupte cu o senzație crescută de foame. Prin urmare, în decurs de o zi, se recomandă efectuarea a până la 7 mese cu alimente lichide. În același timp, cantitatea de lichid consumată nu este limitată, totuși, la sfârșitul aportului, o persoană nu ar trebui să simtă greutate în stomac. În medie, un pahar de lichid cu un volum de 200 ml este suficient pentru a se satura. Conținutul caloric zilnic variază între 1200-1400 de calorii. Dacă o femeie simte o senzație puternică de foame înainte de a merge la culcare, poți bea o ceașcă de ceai cu mentă sau ierburi liniștitoare. Meniul pentru 14 zile este următorul:

 1. 1 si 8 zile. Cacao la micul dejun, suc de portocale la prima gustare, jeleu de fructe de pădure la a doua gustare, supă piure de roșii pentru prânz, iaurt pentru gustarea de după-amiază, compot de fructe uscate pentru a doua după-amiază, bulion de pui pentru cină.
 2. 2 si 9 zile. Ceai verde la micul dejun, suc de roșii pentru prima gustare, jeleu de ovăz pentru a doua gustare, supă piure de spanac pentru prânz, chefir pentru ceaiul de după-amiază, compot de fructe de pădure pentru ceaiul de după-amiază, bulion de sfeclă roșie pentru cină.
 3. 3 si 10 zile. Ceai negru la micul dejun, suc de prune la prima gustare, jeleu de fructe la a doua gustare, supă de brânză piure pentru prânz, chefir pentru ceaiul de după-amiază, uzvar pentru al doilea ceai de după-amiază, bulion fierbinte pentru cină.
 4. 4 și 11 zile. Cacao la micul dejun, suc de morcovi pentru gustare, jeleu de lapte pentru a doua gustare, supă piure de ciuperci pentru prânz, lapte copt fermentat pentru gustarea de după-amiază, compot de mere pentru a doua gustare, bulion de cartofi pentru cină.
 5. 5 și 12 zile. Ceai verde la micul dejun, suc de portocale pentru prima gustare, smoothie de fructe de pădure pentru a doua gustare, supă piure de ciuperci pentru prânz, chefir pentru ceaiul de după-amiază, uzvar pentru al doilea ceai de după-amiază, bulion de curcan pentru cină.
 6. 6 și 13 zile. Ceai negru la micul dejun, suc de dovleac pentru gustare, jeleu de fructe pentru a doua gustare, supă piure de dovleac pentru prânz, lapte caș pentru gustarea de după-amiază, compot de fructe pentru a doua gustare, bulion de ciuperci pentru cină.
 7. 7 și 14 zile. Cacao la micul dejun, suc de rodie pentru prima gustare, jeleu de ovăz pentru a doua gustare, supă de cartofi piure la prânz, băutură de bulgăre de zăpadă pentru ceaiul de după-amiază, compot de mere pentru al doilea ceai de după-amiază, bulion de vițel pentru cină.

Ieșire din dieta de băut

După o dietă atât de strictă, nu poți reveni imediat la meniul obișnuit. În caz contrar, tractul gastrointestinal nu va putea să se reconstruiască rapid și să înceapă să digere alimentele solide. Acest lucru va cauza o serie de probleme și va duce la returnarea kilogramelor pierdute. Prin urmare, perioada de ieșire din dietă timp de 7 zile ar trebui să fie de două ori mai lungă. Aceasta înseamnă că trebuie să plecați cel puțin 14 zile. Pentru un regim de slăbire de două săptămâni, această perioadă va fi de 28 de zile.

Este strict interzis să consumați imediat alimente grase, picante sau sărate. Este indicat să începeți să luați alimente solide dimineața. Pentru cină, se recomandă părăsirea meniului de băuturi. Prânzul trebuie schimbat treptat în solid. O astfel de tranziție ar trebui să dureze cel puțin trei până la patru zile. Apoi, la cină, puteți mânca ceva din meniul obișnuit.

Eficiență și rezultate

Femeile care decid să urmeze această metodă de slăbire vor, în primul rând, să slăbească, iar apoi să curețe organismul. Rezultatul refuzului alimentelor solide este o scădere a volumului stomacului, distrugerea stratului de grăsime de sub piele, scăparea de toxine și toxine, curățarea organismului după cinci zile și pierderea în greutate. Puteți pierde până la 2 kg pe zi.

Este foarte greu să menții o dietă atât de rigidă. Dacă o femeie a decis totuși să piardă în greutate într-un mod atât de drastic, în primul rând merită să te hotărăști asupra obiectivului. Experții recomandă să se gândească de ce o persoană vrea să slăbească. Întreaga perioadă de scădere în greutate trebuie amintită despre stimulent.

Este necesar să ne imaginăm ce poate obține o persoană când pierde în greutate. O femeie va putea purta haine frumoase, sănătatea ei se va îmbunătăți, iar bunăstarea ei generală se va îmbunătăți. Pentru fiecare realizare în pierderea în greutate, merită să te recompensezi. Cu toate acestea, ca recompensă, este necesar să alegeți nu mâncare gustoasă, ci lucruri noi, o schimbare de imagine sau o altă recompensă care să nu afecteze silueta.

Trebuie să ții dieta corectă. Pentru a face acest lucru, trebuie să urmați meniul compilat, să luați alimentele recomandate și să treceți treptat la lichide, apoi să reveniți la alimente solide. Dacă o femeie înțelege că nu poate rezista toată săptămâna la o astfel de dietă, este necesar să refuze să slăbească în continuare, dar să părăsească dieta treptat.

Opinia doctorului

Dieta de băut vă permite cu adevărat să pierdeți în greutate. Cu toate acestea, este dăunător pentru organism. Refuzul alimentelor solide este un stres semnificativ chiar și pentru persoanele sănătoase. Bărbații și femeile supraponderali se pot confrunta cu consecințe negative și mai mari. Doar zilele de post pe lichide pot beneficia. Deci, o femeie poate prefera zilele cu kefir.

În același timp, mai mult de 2 zile de descărcare pe săptămână pot provoca dezvoltarea unui număr de boli. O astfel de dietă poate provoca diaree pe termen lung și chiar poate provoca deformarea organelor interne. Acesta din urmă este posibil dacă urmați o dietă de băut timp de o lună.

Pentru a pierde în greutate, ar trebui să urmați principiile unei alimentații adecvate și să evitați un stil de viață sedentar. Respectarea regulilor standard vă va permite să pierdeți în greutate confortabil și să nu vă dăunați sănătății.