Complexe de exerciții pentru pierderea în greutate

Aproape toate metodele de pierdere în greutate sunt combinate cu activitatea fizică. Adică, în timpul dietei, trebuie să faceți sport sau să efectuați un set adecvat de exerciții pentru pierderea în greutate. Acestea din urmă sunt, de asemenea, prezentate într-o mare varietate, astfel încât toată lumea care pierde în greutate va putea alege opțiunea doar pentru ei înșiși.

Un set de exerciții bodyflex pentru pierderea rapidă în greutate

Acest sistem se referă la exerciții de respirație. Bodyflex combină anumite sarcini cu exerciții de respirație. Respirația aerobă, care stă la baza sistemului, saturează corpul cu oxigen care poate descompune grăsimea.

Posturile antrenează mușchii, restabilind elasticitatea musculară și, de asemenea, întăresc pielea, ceea ce este important pentru celulită. În același timp, un ritm lent și calm de antrenament are un efect mai puternic decât alergarea intensă sau exercițiile de forță.

Principalul lucru în acest sistem este respirația aerobă, pe baza căreia se efectuează exerciții. Datorită acestui fapt, organismul este îmbogățit cu oxigen, grăsimile și lipidele sunt arse. Este necesară o respirație specială, diafragmatică - inspirați pe nas, expirați pe gură. Deja după primul antrenament, există o îmbunătățire a bunăstării generale, creșterea energiei, a dispoziției.

exerciții bodyflex pentru pierderea în greutate

Acest set de exerciții pentru pierderea rapidă în greutate are câteva avantaje:

 • Poti exersa acasa, 15-20 de minute pe zi sunt suficiente;
 • Volumul taliei după 5-7 antrenamente scade cu 5-15 cm;
 • Acest sistem are un efect benefic nu numai asupra organismului. Mai multe exerciții pot îmbunătăți pielea feței și a gâtului;
 • Poti exersa la orice varsta si oriunde: la serviciu, acasa, in grup, cu un trainer.

Când faceți bodyflex, trebuie să respectați 3 reguli: efectuați antrenamentul în mod regulat; exersați pe stomacul gol; nu faceți o dietă strictă sau greva foamei pe tot parcursul cursului.

Bodyflex activează procesul metabolic, îmbunătățește fluxul limfatic (corpul scapă mai repede de substanțele nocive), reduce volumul stomacului, vă permite să reduceți volumul total și să corectați zonele cu probleme individuale (fese, talie, șolduri, brațe etc. ).

Exercițiile de respirație vă permit: să scăpați de excesul de greutate; reduce celulita; reduce tensiunea nervoasă; îmbunătăți starea pielii și bunăstarea generală; are un efect general de întinerire asupra organismului, crește flexibilitatea și grația; activează circulația sângelui, accelerează procesele de curățare și digestive.

Fitness: set expres de exerciții pentru pierderea în greutate

Sistemul propus este excelent pentru cei care nu își găsesc timp pentru un antrenament complet. Cu toate acestea, în ciuda duratei cursurilor (13 minute), acestea sunt foarte eficiente. Un astfel de complex ar trebui să conțină un singur exercițiu consumator de energie, care va încărca fie partea de sus, fie de jos.

În timpul antrenamentului, trebuie să alternați mișcările pentru mușchii picioarelor și ale brațelor. Mai întâi vine sarcina pe brațe, apoi pe picioare. Astfel, sângele este condus în tot corpul de sus în jos și invers. Toate în 13 minute pot fi finalizate 3 sau 4 astfel de cicluri. În timp ce o parte a corpului lucrează, cealaltă se poate odihni. Alternarea vă va permite să lucrați non-stop și intens. Este ultimul moment care este foarte important pentru a scăpa de kilogramele în plus.

Un set de exerciții pentru a pierde în greutate acasă ar trebui să includă cele mai intense mișcări de energie care încarcă mai multe grupe de mușchi simultan. De exemplu, în sala de sport, acestea includ deadlifting, bench press și genuflexiuni cu mreană. În loc de presă acasă, efectuează flotări regulate de pe podea, genuflexiunile sunt efectuate fără sarcină, iar împingerea este înlocuită cu îndoiri înainte, stând pe un picior.

Un exemplu de complex de 13 minute:

 • Genuflexiuni cu picioarele departate la latimea umerilor;
 • Ridicarea bratelor drepte cu o sarcina inainte;
 • Genuflexiuni cu picioarele larg departate;
 • Ridicarea brațelor drepte cu greutate în lateral;
 • Genuflexiuni;
 • Se înclină înainte, mâinile cu greutate coboară și apoi se îndepărtează.

O astfel de fitness expres are un avantaj semnificativ față de antrenamentul în sală: nu trebuie să vizitați una, alocând o cantitate mare de timp; o poti face in fiecare zi, chiar si de doua ori, deoarece antrenamentele scurte intense nu suprasolicita muschii si isi pot reveni normal.

Complex de yoga pentru sănătate și pierdere în greutate

Acțiunea acestui sistem vizează nu numai scăparea de kilogramele în plus, ci și îmbunătățirea întregului organism. Asanele special selectate vor ajuta la stabilirea unei conexiuni cu corpul și vor oferi acestuia din urmă forme frumoase. Lecțiile de yoga schimbă greutatea practicantului, transformă o persoană, îi schimbă stilul de viață, atitudinea față de lumea din jurul lui și față de el însuși, îl transformă într-o stare naturală de sănătate și echilibru.

Yoga pentru pierderea în greutate și celulita sunt asane (poziții) tradiționale ale Hatha yoga, care sunt construite într-o ordine specială, afectează anumite grupe musculare și duc la o restructurare a structurii corpului.

Un set de exerciții de forță pentru pierderea eficientă în greutate

Trebuie să fii atent când faci astfel de lucruri. Începătorilor le place să crească intensitatea antrenamentelor pentru a obține rezultate mai repede. Dar ar trebui să vă abțineți de la astfel de acțiuni, altfel vă puteți răni grav. Practic, complexul de bază pentru începători este suficient.

După stăpânirea tehnicii de execuție, puteți crește sarcina:

 • Presa de bancă aparține bazei în haltere, dar și pentru femei va fi foarte eficientă. Presa de bancă încarcă mușchii pieptului, accelerează procesele metabolice. Efectuați încet de până la 10 ori;
 • Ridicarea ganterelor în lateral. Efectuați în picioare/șezând. Mușchii deltoizi ai umerilor sunt încărcați. Ganterele sunt ținute de-a lungul corpului, apoi brațele sunt ridicate în părțile laterale paralele cu podeaua, coborâte încet. Pentru a lucra părțile din față ale mușchilor, brațele sunt ridicate înainte. Repetați 12-15 ridicări;
 • Tricepșii sunt mușchii din spatele antebrațului. Efectuat stând pe o bancă. Gantera este ținută cu brațul întins deasupra capului, apoi, după ce a fixat antebrațul nemișcat, brațul este îndoit la cot și coborât spatele cu sarcina. Repetați de până la 15 ori pentru fiecare mână;
 • Printre exercițiile de bază de forță, desigur, există încărcături pe bicepși - mușchii din față a antebrațului. IP: stând pe o bancă, brațele coborâte cu greutatea, palmele întoarse spre interior. Mâinile, îndoite la coate, ridică greutatea la piept, în timp ce trunchiul nu trebuie să se miște. Efectuați de 15 ori;
 • Ridicarea șoldurilor va corecta forma feselor, va da o sarcină pe ischio-jambierii și pe partea inferioară a spatelui. IP: culcat, picioarele îndoite, picioarele lipite de podea. Ei încearcă să ridice șoldurile cât mai sus posibil, apoi zabovind câteva secunde și revin la PI. Efectuați de 15-18 ori;
 • Răsucirea pe presă este o sarcină pentru mușchii drepti abdominali. Execuție standard: culcat, mâinile în spatele capului, genunchii îndoiți la un unghi de 90 °, tibie paralele cu podeaua. Trunchiul este deplasat înainte, ridicând umerii. Revenind încet la IP. Repetați - de 25-30 de ori;
 • Genuflexiunile lucrează fesele și mușchii mari ai coapselor. Repetați - de până la 15 ori. Puteți crește eficacitatea exercițiului ținând gantere.

În mod clar, urmând acest program de încărcări de putere, trebuie să vă ascultați corpul. Vă va permite să înțelegeți când este timpul să creșteți încărcăturile.

Complex de nutriție sportivă pentru pierderea în greutate

Astfel de măsuri suplimentare sunt potrivite pentru persoanele cu exces de masă grasă de orice sex care nu suferă de boli ale sistemului cardiovascular. De obicei, trusa include arzătoare de grăsimi (termogenice), L-carnitină, aminoacizi BCAA, proteine și vitamine/minerale. Nutriția sportivă este adesea folosită de sportivii profesioniști, dar recent a devenit populară printre cei care slăbesc.

Termogenicele cresc producția de căldură, accelerează metabolismul, suprimă pofta de mâncare și activează sistemul nervos central. L-carnitina este un aminoacid, asemănător vitaminelor B, este un arzător de grăsimi și îndeplinește câteva funcții importante în organism: distruge celulele adipoase, crește energia (mentală și fizică), ajută la detoxifierea organismului, crește masa musculară, scade colesterolul, are efect antioxidant. Aminoacizii BCAA refac în primul rând mușchii.

Ele alcătuiesc o treime din aminoacizi și participă la procesele de anabolism. Aminoacizii BCAA protejează țesutul muscular de distrugere, măresc masa musculară slabă, reduc procentul de grăsime și măresc puterea.